Základní a mateřská škola v novém kabátě

05.10.2012 12:00

  Rekordních 62 dnů trvala stavební akce v areálu brněnské základní a mateřské školy v ulici Rybníček č. 9, hrazená z rozpočtu městské části Královo Pole. Byla tak dovršena rekonstrukce mateřské školy pro 100 dětí a pro základní školu přibyly v upravených prostorách také tři jazykové učebny s interaktivními tabulemi a počítači, knihovna a kabinet. Školní budova dostala i novou fasádu v decentním barevném provedení, průjezd do dvora je zabezpečen dálkově ovládanou bránou.

    Základní školu navštěvuje 223 žáků, z nichž 40 procent pochází ze zahraničí – z Afghánistánu, Arménie, Bulharska, Číny, Dominikánské republiky, Gruzie, Iráku, Itálie, Jemenu, Mongolska, Německa, Polska, Rakouska, Rumunska, Ruska, Slovenska, Srbska, Sýrie, Španělska, Ukrajiny, Velké Británie a Vietnamu. Škola zajišťuje i výuku angličtiny, němčiny, jako jediná v republice ukrajinštiny a také češtiny pro cizince.

    Slavnostní předání rekonstruovaného díla se uskuteční v pondělí 8. října 2012 v 10:30 hodin za účasti představitelů města a městské části.

BOHUMIL HLAVÁČEK

-- o --

09.10.2012 15:00

    Jak už bylo řečeno v předchozím textu, celá budova byla kompletně zateplena, opatřena novou fasádou a vyměněna střešní krytina. V třetím nadzemním podlaží mateřské školy byla osazena nová plastová okna, vyměněna veškerá instalace, opraveny podlahy a sociální zařízení. Přestavěny jsou i studovny, kabinet a nově se upravily tři jazykové učebny, které budou sloužit žákům základní školy.

Text a foto: Petr Michl

—————

Zpět