Pestrý zářijový program v Zoo Brno

30.08.2018 11:45

 V programu brněnské zoo nechybí ani letos Den hantezoo [hantecu]. Na Mniší hoře se uskuteční 1. září už potřetí. Návštěvníci si mohou prohlédnout 20 speciálních informačních cedulek umístěných u jednotlivých zvířat, samozřejmě v hantecu. Letošní ročník obohatí například kaltonová bystróška (liška polární), překocená hajtra (kůň Převalského) nebo blajkecová čórkařka (straka modrá). V 10.30 hodin se uskuteční tradiční komentované krmení v hantecu, tentokrát o lachtanech medvědích.

  Areál zoologické zahrady si vybrali jako místo pro cílovou pásku pořadatelé charitativní štafety 1000 mil pro jeden cíl. V neděli 2. září zde ukončí 1 600 kilometrů dlouhý běh československých vlčáků s jejich chovateli. Výtěžek této akce bude věnován Nadačnímu fondu dětské onkologie KRTEK.

 Vzdělávací pracovníci brněnské zoo chystají na odpoledne 9. září ve spolupráci s doc. Janem Zukalem a studenty Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Evropskou noc pro netopýry. Počátkem září se tato akce koná pod hlavičkou ČESON (České společnosti pro ochranu netopýrů) na rozličných místech po celé České republice. Hlavním poselstvím je seznámení veřejnosti se životem těchto fascinujících živočichů, s důrazem na jejich přínos pro člověka a důležitost jejich ochrany. Návštěvníci zoo budou mít možnost setkat se s pracovníky Záchranné stanice pro volně žijící živočichy v Jinačovicích, poslechnout si přednášku doc. Zukala, případně zhlédnout film Netopýři ve tmě.

 V sobotu 8. září od 9 do 17 hodin vůbec poprvé otevře své brány široké veřejnosti Záchranná stanice pro volně žijící živočichy v Jinačovicích. Návštěvníci Dne otevřených dveří si prohlédnou areál, podívají se na výstavu o činnosti stanice, nebudou chybět ukázky a odborný výklad o našich dravcích a sovách (Antonín Koňařík). Uskuteční se také tři přednášky, na nichž se zájemci budou moci zeptat na cokoliv, co je bude zajímat.  (MV)

 

—————

Zpět