Pestrý víkend v Zoo Brno

28.02.2019 12:05

    Víkend plný akcí připravila brněnská zoo. Od 2. do 3. března se uskuteční speciální zimní komentovaná setkání na téma Zamilovaná zvířata, chybět nebude ani maškarní bál.

„S blížícím se jarem přichází i čas námluv spojený s hledáním vhodného partnera a následná péče o mláďata. To ovlivnilo i téma březnové soustavy komentovaných setkání se zvířaty, během kterého navštívíme zástupce ptáků, savců i plazů a na modelových druzích si ukážeme, jaké rozdílné strategie volí zvířata ve svém milostném životě,“ řekla animátorka Zoo Brno Kristýna Božková. Zájemci se tak například dozví, jak hadi pečují o mladé, kdo se během toku mění v supa nebo jak funguje rodina surikat.

    Sobotní odpoledne bude v Zoo Brno patřit také nápaditým maskám a pořádné zábavě. Tradiční maškarní bál s Brněnskými písničkovými tetinami, Matyldou a Klotyldou, proběhne od 14 hodin v přednáškovém sále správní budovy zoo. Platí se pouze vstupné do zoologické zahrady. Děti mohou přijít ve zvířecích maskách. Program je vhodný i pro menší děti, přihlašování předem není třeba.  (MV)

—————

Zpět