Extremismus na fotografiích O. B. Mierného

10.10.2012 09:00

    Extremismus je název výstavy čtyř desítek fotografií, která bude zahájena v pondělí 15. října 2012 v 16 hodin v atriu Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně v Joštově ulici č.10. Potrvá do 1. listopadu.

    Jejich autor fotograf Otto Ballon Mierny je pořídil na demonstracích a pochodech extremistických skupin v Brně, Břeclavi a Hodoníně. Zachycují nejen střety extremistů s bezpečnostními složkami, ale také činnost antikonfliktního týmu. Poukazuje na stále se stupňující sociální napětí, vedoucí k růstu extrémistických aktivit.

    O. B. Mierny má za sebou dlouholeté zkušenosti z práce ve zpravodajských agenturách, televizi i novinách a pedagogické působení na univerzitách v Brně a Praze. Osvědčil vysokou profesionalitu i při více než stovce zahraničních cest: při přírodovědeckých expedicích v Brazílii, Guyaně a Venezuele, při světových soutěžích v účesové tvorbě v Paříži, Londýně a Tokiu, na řadě evropských  automobilových závodů. Pořídil také mnoho fascinujících snímků jako válečný zpravodaj při konfliktech ve státech bývalé Jugoslávie, v Kurdistánu, Afghánistánu, Kuvajtu, Iráku, ve Rwandě a Kongu.

BOHUMIL HLAVÁČEK

 

Záběry z vernisáže fotografií Extremismus v atriu Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Foto: Petr Michl

 

 

—————

Zpět