Reserva pro sváteční dny a pro dobré časy
06.12.2016 20:50
Říká se, že je třeba počítat s rezervou na horší časy. Stojí za to pamatovat s ní i na ty dobré, Reservu mít na vánočním stole v čase klidu a pohody.
Už potřetí připravil pivovar Starobrno výjimečný speciál pro adventní čas: Starobrno Reservu 2016. Část Reservy v externí stáčírně putovala do lahví 0,75 litru, druhá se stáčela do třicetilitrových sudů. Během adventu se bude čepovat ve vybraných restauracích v Brně a Jihomoravském kraji.
Speciální pivo, šestnáctka Starobrno Reserva, je vyrobena jako v předchozích letech výhradně z jakostních moravských surovin, a to včetně chmele. Ta letošní obsahuje pět druhů sladů z Litovle, Prostějova a Hodonic, chmel pochází z Tršic.
Pivní speciál krásné jantarové barvy vařili starobrněnští sládci už o letních prázdninách, pak Reserva dlouhých sto dnů dozrávala v ležáckých sklepech.
Každoročně se prodává v lahvi 0,75 litru, opatřené korkovým uzávěrem jako u šampaňského ve vkusném balení v kartonovém boxu. Může tak být ideálním dárkem pro všechny milovníky piva nejen pod stromeček.
Po úspěchu z loňského roku bude Reserva letos během adventu i na čepu ve starobrněnských restauracích na Moravě, omezené množství ochutnají v několika podnicích v Čechách.
„Veřejná premiéra či křest“ letošní Reservy se odehrály ve středu 30. listopadu na terase před Pivovarskou restaurací. Na Mendlově náměstí se rozzářil vánoční stromek, po slavnostním přípitku pozvání všem přítomným k ochutnávce, pak vánoční koncert gospelového sboru.
Od první adventní neděle zve na degustaci Reservy brněnské podzemí, konkrétně Labyrint pod Zelným trhem. V každou ze zbývajících adventních nedělí od 14.30 do 18.00 hodin zde emeritní obchodní sládek Bohuslav Kandrnál přiblíží návštěvníkům Reservu 2016 řadou zajímavostí. Samozřejmě s ochutnávkou, která se neplatí, je součástí vstupenky do podzemí. Najít si časovou rezervu k návštěvě podzemí s prémiovou degustací stojí za to. (št)