Hotel Continental Brno – 27. až 29. listopadu 2015

Obnovili tradici zvěřinových hodů

24.11.2015 16:55

    Mnozí brněnští pamětníci si dozajista vzpomenou na zvěřinové hody, které kdysi bývaly neodmyslitelnou součástí každoroční nabídky hotelu Continental. Ty poslední se uskutečnily v roce 1988, pak tuto tradici po celé čtvrtstoletí nikdo neobnovil. Až nyní. Vedení hotelu ve spolupráci s Lesy města Brna opět připravuje zvěřinové hody s lákavou nabídkou specialit, podávaných ve stylovém prostředí s mysliveckým a přírodně laděným aranžmá. Návštěvníci hotelové restaurace se mají na co těšit.

    Zvěřinové hody se uskuteční ve dnech 27.–29. listopadu 2015. Když dovolíte, nahlédli jsme do jídelního lístku. Takže jen namátkou – zajíc na smetaně s vídeňským knedlíkem, srnčí závitky se šípkovou omáčkou, pečený muflon na česneku, daňčí ragú na víně, guláš z divočáka… Jídla pořídíte v průměru za 220 až 230 korun, jiná i za 160 korun. K dispozici budou předkrmy, polévky a také specialita šéfkuchaře – plněná daňčí roláda na dýňovém ragú s polentou za 249 korun. Některá jídla budou kuchaři připravovat před hosty přímo v restauraci. Ke zvěřině si lze dopřát i dobré červené víno – například Rulandské modré, pozdní sběr 2012, z Vinařství Waldberg Vrbovec.

    „Jsme jediný větší hotel, který je opravdu brněnský, nepatříme do žádného národního řetězce,“ říká spolumajitel Continentalu Jaroslav Vacek. „Za uplynulé tři roky jsme vynaložili více než 100 milionů korun na rekonstrukci a modernizaci. Vždy jsme důsledně dbali na zachování tradičních prvků hotelu. Chceme se ještě více otevřít veřejnosti, zvláště Brňanům.“ Continental vyhledávají nejen návštěvníci z České republiky, ale stále častěji také hosté z Německa, Rakouska, Itálie a dalších zemí.

    Vedení hotelu se už delší dobu snaží propojit moderní trendy s tradicí, kterou si Continental v Brně za 50 let své existence vydobyl. Říkáme-li moderní trendy, máme na mysli například možnost rezervace akcí přes internet, aktivní design webových stránek, využití sociálních sítí a podobně. Stačí se podívat na internet.

    Zvěřinové hody, jejichž tradici hotel obnovil, nejsou určeny pouze obyvatelům Brna, ale i návštěvníkům ze širokého okolí. A není to jediná akce, která se je snaží přilákat. Do nejbližší nabídky patří Vánoční vaření s brněnským dráčkem (výtěžek dostane nadační fond dětské onkologie KRTEK), Moravský silvestr či II. Continentální brunch v únoru 2016. A ještě jedna specialita. V hotelové restauraci mohou návštěvníci ochutnat originální čerstvě pražené Café Continental se sezonním koláčem.

    Do filozofie hotelu zapadá i nedávno zahájená spolupráce se společností Lesy města Brna. Firma spravuje a obhospodařuje lesní porosty v katastrech 55 obcí v okolí jihomoravské metropole. Nejvzdálenější lesy má až na Svitavsku. S rozlohou 8 200 hektarů je největším městským majetkem v České republice.

    „Mnozí lidé si představují, že les roste sám od sebe a lesník jen chodí s flintou na rameni, doprovázen poskakujícím jezevčíkem. Tak idylické to ve skutečnosti není,“ připomněl na tiskové konferenci ředitel Lesů města Brna Ing. Jiří Neshyba. „Povolání lesníka obsahuje řadu činností – práci v lesních školkách, výchovu mladých porostů, budování cest, hubení škůdců, vyznačování těžeb i prvotní zpracování dřeva.“

    K práci lesníků patří pochopitelně i péče o zvěř – od jejího přikrmování v zimních měsících až po regulaci početních stavů jednotlivých druhů. Letos byla dobrá „úroda“ bukvic a žaludů, takže lesníci i myslivci hodně ušetří na potravě.

    Vedoucí pracovníci hotelu Continental i Lesů města Brna si hodně slibují od budoucí vzájemné spolupráce. Zvěřinové hody – to prý je pouze začátek, už nyní připravují další společné akce. Rádi se přijedeme podívat. Ale nepředbíhejme. Pro tentokrát držíme palce kuchařům a číšníkům, aby od pátku do neděle všechno klapalo, jak má být. Úterní generální zkouška dopadla na výbornou. Všem gurmánům a labužníkům, kteří přijdou ochutnat zvěřinu do Continentalu, přejeme dobrou chuť.  (jbo)

 


Foto z tiskové konference: 
Ronald Winkler.