Víkend na Špilberku:

Již počtvrté na festival dobré chuti

05.06.2015 18:25

    Z červnového festivalového brněnského dění nelze opomenout víkendový Špilberk Food Festival. Ve dnech 5. až 7. června se koná již 4. ročník tohoto setkání gurmánů a labužníků, ale především všech, kteří si chtějí dopřát dobré chuti. Gastronomické speciality připraví a kulinářské zážitky zajistí účast šéfkuchařů nejvýznamnějších restaurací Jihomoravského kraje. K vynikajícímu pokrmu náleží jako nezbytná součást stejně výborný nápoj. Na festivalu nemůže proto chybět ani starobrněnská hospoda. Pivovar na Starém Brně stojí již 143 let a sympatické je, že věkem žádný mladík, snaží se přicházet stále s něčím novým. Stejně tomu bude i na letošním špilberském gastronomickém víkendu.

    Poměrně dobře je známo, ke kterým pokrmům je vhodné víno červené či bílé, které druhy jsou kdy těmi nejvhodnějšími. Dost se ví o tom, jak víno chutnat a sommeliéři jsou známou profesí, ve které se znalost pojí s umem a má blízko k umění. Pivo je nápojem široce oblíbeným, v tomto směru však stále jakýmsi „mladším bratrem“ vína. I zde však znalci rozeznají nejen kvalitu, ale množství chutí, vůní, odstínů, charakteristických rysů a rozdílů. Starobrno nabídne návštěvníkům  příspěvek na toto téma.

    Ve starobrněnské hospodě, (č. 29 v plánku, který bude návštěvníkům festivalu k dispozici), si bude možno dát pivo v kombinaci s doporučeným jídlem a stát se účastníkem ukázky pivního sommeliérství. Řízená degustace bude probíhat pod dohledem sommeliéra a sládka pivovaru Svatopluka Vrzaly. Ochutnávat se bude za jeho zasvěceného komentáře v pátek v 17 a v 19 hodin, v sobotu v 15 a v 17 hodin, v neděli ve 12. hodin. Tak: hezký víkend a dobrou chuť!  (št)