Pohádkové léto na zámku Lysice

04.07.2020 18:50

    Ke státním zámku Lysice patří pohádky s princeznami v krásných šatech. A právě filmové kostýmy z nejznámějších českých pohádek doplnily v těchto dnech zámecké komnaty. Návštěvníci tak mohou tipovat, z které pohádky šaty jsou, protože jde o originály zapůjčené z barrandovských ateliérů. Nechybí ani Rumburak z jednoho z nejznámějších filmových seriálů.

    A nejen to, zámek doslova rozkvetl množstvím květinové nádhery především z letních květů. Váz a aranžmá je tu přes stovku, zastoupeny jsou lilie, růže, slunečnice, ale také krásnoočko nebo liliochvostec. Místní zahradníci vytvořili i kopii kytice z pohádky Nejkrásnější hádanka, která doplňuje kostým princezny Rozmarýnky.

    Pohádkové léto na lysickém zámku jako součást prohlídkového okruhu I. trvá až do 12. července 2020 a otevřeno je denně včetně svátku. Návštěvník může zavítat i do romantické zámecké zahrady s unikátní kolonádou.  (vr)

xxx

    Více informací na www.zamek-lysice.cz nebo prosím kontaktujte kastelánku zámku Bc. Martinu Rudolfovou (+420 606 373 553).

 

Foto: archiv zámku
 

—————

Zpět