Den dětí v hotelu

04.06.2012 08:30

    V rámci oslav Dne dětí se vedení brněnského Hotelu Continental rozhodlo připravit na neděli 3. června 2012 pro vybranou kategorii oslavenců Dětský gastroden. Krátce po zveřejnění záměru na webových stránkách hotelu byly požadovanou věkovou skupinou 9 až 12 roků naplněny počty – maximum 80 účastníků. Že děvčata budou mít početní převahu, bylo patrné už z příchozích přihlášek. Ojedinělé výpadky jedinců v průběhu týdne byly operativně nahrazeny ochotnými náhradníky. Podstatnou časovou náplň zabrala příprava jídel, s čímž počítali pořadatelé už při stanovení časového rozpisu. Poté byla v plánu konzumace vlastnoručně připravených pokrmů a diskotéka. Rozdělení do skupin, výběr a příprava surovin pro studenou kuchyni, polévky, sladké pečivo a hlavní jídlo předcházely plnou činnost dětí pod odborným dohledem. Mistři kuchaři, cukrářky, pekařky a další pracovníci hotelu aktivně zapojeni do zmíněného celodenního programu si zaslouží mimořádné ocenění za trpělivost s dětmi.

Pod odborným dohledem mistra kuchaře Davida Procházky skupinka děvčat začala po přípravě surovin vařit bramborovou polévku. Vpravo: Jeden z mála chlapců hrdě předvedl vlastnoruční výtvory studené kuchyně. Ale také sdělil, že se přihlásil do zábavné akce, protože má rád dobré jídlo. Kuchařem být nechce – bude studovat IT technologie.

Za metodického vedení a názorné demonstrace některých úkonů mistra kuchaře Marcela Konečného začala další skupinka v průběhu dopoledne připravovat rybí karbanátek ve smetanové omáčce se žampiony.

Text a foto: Jan Martof

 

—————

Zpět